Kontakt/Vanliga frågor

[vc_row row_type=”full_width_grid” color_bg=”#333333″ delay=”0″][vc_column][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text delay=”0″]

KONTAKT

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”0px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”full_width_grid” color_bg=”#333333″ delay=”0″][vc_column type_bg=”solid” corner=”wtrRoundedCornersColumn” delay=”0″ css=”.vc_custom_1418996039614{padding-top: 40px !important;padding-right: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;padding-left: 40px !important;}”][vc_column_text delay=”0″]Har du frågor om Landsjön runt får du gärna maila oss på landsjonrunt@gmail.com eller ringa på 0702615537.

Här nedan kommer några vanligt förekommande frågor.

  • Vilka hjul får användas vid rullskidtävlingarna?

I Herr och Dam 12 km är tävlingshjul tillåtna. – I ungdomsklasserna ska det finnas en tryckt markering på hjulen som visar vilket rullmotstånd de har och tävlingshjul är inte tillåtna. Vanlig markering är en siffra med 2 och uppåt MEN det finns även andra markeringar som är godkända. Se tabellen nedan.

Detta följer Svenska skidförbundets rekommendationer. Se mer info HÄR.
I samtliga rullskidklasser är stavar, hjälm och glasögon ett krav.

  • Hur funkar dubbleringsklassen?

I år kan du dubblera och deltar då i en särskild klass som heter 24,5. Du deltar då i Rullskidtävlingen på 12 km och sen deltar du även i Löpning 12,5 km. Dina två tider slås ihop och bästa sammanlagda tid vinner. Om du väljer dubblering och åker fristilsklassen får du tidstilläg på 2.30 minuter för att jämna ut skillnaderna mellan klassisk och fri stil.

  • Vilket håll runt sjön springer man?

Loppet runt sjön går alltid medsols. Det betyder att de stigningar som finns kommer under första halvan av loppet.

  • Är det prisutdelning för ungdomsklasserna?

Alla ungdomar får medalj och godispåse och alla är vinnare. Resultatlistor kommer sättas upp men tyvärr ingen prisutdelning. Undantaget är rullklasserna som deltar i Pölder cup där det blir prisutdelning då Landsjön Runt är sista deltävlingen i Pöder cup.

  • Får man vara mixade lag i lagtävlingen?

I lagtävlingen ska varje lag bestå av fyra personer. Hur ni fördelar det mellan könen väljer ni. Alla i laget ska dock springa samma sträcka, 5,5 km eller 12, 5 km.

  • Är det prisutdelning för lagen?

Resultaten på lagtävlingen sätts upp på tavlan men det delas inte ut något pris till lagen. Alla lagen får dock en kasse med godsaker från Rudenstams gårdsbutik.

  • Får man parkera vid Vistavallen?

Nej, all parkering vid Vistavallen är förbjuden. Vi vill inte ha några bilar kring Vistavallen då det är en säkerhetsrisk. Det finns dock parkering vid Hunnerydsbadet en kort promenad ifrån Vistavallen.

  • Vilka tider är loppen?

På första sidan på hemsidan finns alla hålltider under dagen.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”0px”][/vc_column][/vc_row]